comfortwoning.nl

Je huis een make-over geven met kleine aanpassingen? Het kan!

De lente komt er weer aan! Heerlijk weer zonder jas naar buiten, wandelingen maken en genieten van de heerlijke zon. Vaak heb je door een verandering in het weer, ook zin in een verandering in je huis. De lente kan ervoor zorgen dat je toe bent aan een nieuw interieur. Leuk! Gelukkig hoeft dat niet duur te zien. Lees hier hoe je met kleine aanpassingen je huis een make-over kunt geven. 

Make-over

Je denkt misschien dat een make-over heel duur is. Natuurlijk kun je een make-over zo duur maken als je zelf wilt. En natuurlijk zijn er ook aanpassingen die prijzig zijn, zoals een compleet nieuwe keuken, een nieuwe badkamer of een heel nieuw meubilair. Toch hoeft een make-over niet heel duur te zijn. Met enkele kleine aanpassingen kun je je huis al een hele nieuwe uitstraling te geven. Je eigen huis voelt dan als nieuw. 

Kleur

Naast dat de kleur van een muur veel doet met de uitstraling van je huis, geldt dat ook met kleuren van andere zaken. Denk eens aan de meubels van je woning, maar ook aan de details en de accessoires. Het kan ontzettend leuk en warm staan om één kleur in je hele huis terug te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde kleur voor je vazen, lampen en kussens. Schaf daarbij een mooi, vintage vloerkleed aan en je zult zien dat je huis er dan uit gaan zien als één mooi geheel. Fijn!

Indeling

Een andere, niet dure tip, is om je indeling te veranderen. Maak eens een plattegrond van je huis en vraag je af op welke manier je je huis ook zou kunnen inrichten. Misschien ben je zo gewend aan je huidige inrichting, dat je niet echt aan andere mogelijkheden denkt. Een plattegrond intekenen kan daarbij helpen. Staat je bank bijvoorbeeld al jaren tegen dezelfde muur? Probeer eens te bedenken hoe het staat als je hem een kwartslag draait bijvoorbeeld. Probeer diverse opstellingen uit op papier en ga daarna aan de slag met verplaatsen. Dit kan voor een heel leuk effect zorgen!

Veilig

Tot slot is het erg belangrijk om je huis goed te beschermen en beveiligen. Het is ontzettend vervelend wanneer je te maken krijgt inbraak of diefstal. Ook is het erg naar wanneer je schade aan je woning krijgt door bijvoorbeeld brand of een overstroming of lekkage. Dit wil je natuurlijk proberen te voorkomen. Je kunt je woning goed tegen inbraak, of diefstal, of brand beschermen met een  ip camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *