comfortwoning.nl

Stootwillen; de beste vriend van de booteigenaar

Als u een booteigenaar bent, dan weet u dat fenders een belangrijk onderdeel zijn van uw uitrusting. Stootwillen beschermen uw boot tegen schade wanneer u aanmeert of aangemeerd ligt, en ze kunnen u op de lange termijn veel geld besparen. In dit blogartikel bespreken we de verschillende soorten fenders die tegenwoordig op de markt zijn, en hoe u de juiste kunt kiezen. We bespreken ook hoe u stootwillen op uw boot installeert en hoe u ze in goede conditie houdt. Dus als u op zoek bent naar gemoedsrust terwijl u van huis bent, lees dan zeker verder!

Soorten stootwillen

Er zijn drie hoofdtypen stootwillen: vinyl, rubber en schuim. Vinyl stootwillen zijn het meest populaire type; ze zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Rubber fenders zijn ook erg populair; ze hebben een hoog niveau van schokabsorptie en zijn bestand tegen veel slijtage. Stootwillen van schuim zijn niet zo gebruikelijk als de andere twee soorten, maar ze bieden goede bescherming tegen stoten en krassen.

Bij het kiezen van een spatbord voor uw boot, moet u rekening houden met de grootte en het gewicht van uw vaartuig, evenals de manier waarop u het gaat gebruiken. Als u bijvoorbeeld vaak in ruw water aanmeert, hebt u een sterkere fender nodig die tegen een stootje kan. Als u alleen uw boot af en toe gebruikt, volstaat een minder duur en minder duurzaam spatbord.

Tips voor installatie

Het installeren van stootwillen op uw boot kan lastig zijn, maar het is zeker de moeite waard! Hier zijn een paar tips om u te helpen:

  • Zorg ervoor dat de fenders de juiste maat hebben voor uw boot. Als ze te klein zijn, zullen ze hun werk niet goed doen; als ze te groot zijn, zullen ze moeilijk te hanteren zijn.
  • Gebruik altijd meer dan één fender per kant van de boot. Zo wordt de kracht van een botsing gelijkmatig verdeeld en wordt schade aan de romp voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de stootwillen goed vastzitten; als ze in ruw water losraken, kunnen ze ernstige schade aan uw boot veroorzaken.
  • Controleer de stootwillen regelmatig op beschadigingen en vervang ze indien nodig.

De beste manier om uw stootwillen in goede staat te houden, is ze goed op te bergen als ze niet worden gebruikt. Als u een berging of garage heeft, hang ze dan op of leg ze op planken, zodat ze niet beschadigd raken. 

Stootwillen bieden bescherming tegen schade, maar kunnen ook een uniek decoratief element van de boot zijn. Kijk daarom ook naar de stijl en kleur van de stootwillen en kies er een die goed past bij de uitstraling van uw boot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *