hardhout

Je tuin een make-over geven? Lees hier enkele tips

Het voorjaar en de zomer komen er weer aan en dat betekent dat de dagen weer langer en ook warmer worden. Ideaal om lekker in je tuin te zitten en te genieten van een goed boek, lekker eten, goed gezelschap en natuurlijk van het zonnetje! Nu de winter voorbij is hebben

veel mensen zin om hun tuin een make-over te geven, zodat ze er extra van kunnen genieten als het mooie weer straks zijn intrede doet! Lees hier dan ook enkele tips die je misschien kunnen helpen wanneer je je tuin een make-over wil geven!

Een grote schoonmaak

Ja, je leest het goed: schoonmaken! Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een make-over, maar wel goed om te doen. Veeg alle bladeren in je tuin bij elkaar, haal het onkruid weg en maak eventueel je tegels goed schoon. Op deze manier ziet je tuin er gelijk een stuk frisser uit en is hij ook gelijk al wat meer klaar voor de zomer.

Nieuwe tuinmeubels

Heb je al jaren dezelfde tuinmeubels, maar zitten deze eigenlijk niet zo lekker meer? Dan ben je toe aan iets nieuws. Kijk goed waar je behoefte aan hebt: vind je het fijn om lekker te

ontspannen? Dan is een lounge-set misschien iets voor jou. Vind je het juist gezellig om lekker lang te tafelen? Zorg dan voor een mooie eettafel met comfortabele tuinstoelen. Ideaal voor een avondje barbecueën! Ook de kleur van het meubilair doet veel met de sfeer van je tuin. Denk goed na over de kleuren die jij mooi vindt en je zult zien dat je tuin er gelijk als nieuw uitziet! 

Hoekjes

Verder staat het erg gezellig om je tuin in verschillende gedeeltes op te delen. Denk aan bijvoorbeeld een gezellige eethoek, waar je heerlijk uitgebreid kunt tafelen met vrienden of familie. Ook kun je denken aan een hoek om te ontspannen, met bijvoorbeeld een heerlijke bank met kussens om lekker een boek te lezen. Ook een vlonder is een goede optie. Heerlijk om daar te genieten van een lekkere kop koffie. Voor de fundering bij de aanleg van een vlonder zijn hardhout balken geschikt. Deze balken zijn daarnaast ook duurzaam.

Verlichting en decoratie

Vaak begin je je avondje met vrienden of familie gezellig in je tuin, maar wanneer het donker wordt, verplaats je toch naar binnen. Dat hoeft natuurlijk niet, als je voldoende verlichting hebt in je tuin! Zorg voor sfeervolle verlichting door bijvoorbeeld een lichtsnoer. Zo kun je langer genieten van de lekkere buitenlucht! Zorg daarbij voor leuke decoratie als kussens of een buitenkleedje, en het wordt een avond die je vast niet snel meer zult vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *