Imperial bier – Een zwaar bier om te drinken

Ben jij gek op een speciaalbiertje, dan is de kans vrij groot dat je ook wel een een imperial hebt gedronken. Waar velen denken dat een imperial een bepaald soort biertje is, is dit niet het geval. Een imperial is namelijk exact hetzelfde biertje als dat je gewend bent, alleen dan in een iets andere samenstelling. In theorie kan dus ieder biertje worden geupgrade tot een imperial. Vraag jij je af hoe ze dit doen en wat het exact inhoudt, dan hebben wij de uitleg voor je. Je zult verstelt staan van wat de mogelijkheden allemaal zijn als het gaat om onder andere het brouwen van bier. Dus lijkt jou het leuk om je eigen bier te brouwen, dan is het zeker ook eens de moeite waard om te kijken naar het brouwen van een imperial.

Wat is een imperial

Een imperial is zoals veel mensen denken geen speciaal bier soort. Het is namelijk een soort ‘upgrade’ van een bestaande variant. Deze upgrade zit hem enkel en alleen in het verhoogde alcoholpercentage. Waar bijvoorbeeld een IPA zo rond de 7 procent alcohol bevat, kun je deze ook opkrikken naar 9 of zelfs 10 procent. Vanaf dat moment mag het een IPA imperial bier worden genoemd. Zoals je ziet is het dus mogelijk om iedere biersoort een soortgelijke upgrade te geven, waardoor het een imperial mag worden genoemd. De kans dat je ook van iedere biersoort een imperial variant ziet is overigens vrij klein. 

Zelf een imperial bier brouwen

Uiteraard kun je ook zelf je eigen bier brouwen. Het enige wat je nodig hebt, is een bierbrouw pakket en een gezonde dosis zin voldoende om lekker aan de slag te gaan. Toch kan het brouwen van een imperial voor een beginner nog wel eens een flinke uitdaging zijn. Je beschikt echter enkel over de benodigde ingrediënten op een specifiek biertje te kunnen brouwen. Om een imperial bier te kunnen brouwen, heb je dus iets extra’s nodig en niet geheel onbelangrijk, zal je ook het recept iets moeten aanpassen. Je doet er dus goed aan, om vooral al beginner, je gewoon bezig te houden met het recept dat bij het geleverd pakket hoort.  En je dus eerst het brouwen ansich eigen maakt. Zodra dit is gelukt, kun je verder kijken om jezelf eens is wat extra uit te dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *