Een glimmende badkamer in 1,2,3…

De badkamer, we komen er s ’ochtends als eerste ruimte in en gaan er s ’avonds als laatste ruimte uit. In onze badkamer komen we tot rust en zijn we bezig met veel praktische zaken als: wassen, scheren en toiletteren. Buiten deze praktische zaken doen we er ook alles wat met verzorging te maken heeft. Het is dus fijn voor onze geest dat de badkamer schoon is, maar ook van belang voor onze eigen hygiëne. Toch is iets is waar vele best wat moeite mee hebben en schoonmaken is tevens ook niet onze favoriete klus. Met dit simpele stappenplan maak jij binnen no-time je badkamer schoon, zodat je weer stralend de douche in kan gaan. 

1. Ruim je rommel op

Het schoonmaken van je badkamer wordt een stuk gemakkelijker wanneer deze opgeruimd is. Laat dus je troep niet zomaar rondslingeren. Als je je zooi direct opruimt, scheelt dit weer een hoop werk wanneer het poetsen kan beginnen. Gooi je was direct in de wasmand, spoel het bad uit na gebruik, maak de douche droog na gebruik en zorg ervoor dat de prullenbak regelmatig geleegd wordt. Zonder te generaliseren blijkt dat dit voor hem nog weleens lastig kan zijn, maar ook veel dames maken er een bende van. Bijvoorbeeld wanneer er haren zijn gekamd is het een kleine moeite om deze even op te rapen. Het zijn de kleine dingetjes die ervoor zorgen dat je de volgende dag met een fijner gevoel je badkamer binnenkomt. Een rommelige badkamer poetsen is gewoon echt niet te doen, want door de troep kun je nergens bij en zie je door de bomen het bos niet meer. Opruimen is nu de eerste stap op weg naar succes!

2. Wekelijkse poetsbeurt 

Hoe vaak moet ik mijn badkamer dan poetsen? Zoals net besproken houd je dus elke dag je badkamer netjes en automatisch ook schoner. Een echte poetsbeurt is één keer per week van belang om de hygiëne op peil te houden. Tijdens deze poetsbeurt moet je denken aan het schoonmaken van het toilet, spiegels afdoen, het dweilen van de vloer, wassen van het douchegordijn en simpelweg gewoon overal met een doekje overheen gaan. Ook is het hygiënisch om een matje in de badkamer eens in de zoveel tijd even uit te zuigen. Hier gaan namelijk veel stof en haren inzitten, bah! Een uitgebreide poetsbeurt is ook het juiste moment om de badkamer voorraad eens grondig te checken. Is er nog genoeg tandpasta? Is er nog genoeg shampoo? Wanneer deze items bijna op zijn, is het handig om ze alvast in te slaan. Zo voorkom je ongemakkelijk situaties waarbij je iets nodig hebt, maar het er niet is. 

3. Het juiste materiaal

Voordat je enthousiast aan je poetsbeurt begint, is het handig om te weten welke middelen bestemd zijn voor jouw badkamer en welke niet. Badkamertegels zijn soms er gevoelig en kunnen bijvoorbeeld niet tegen ammoniak of andere poetsmiddelen. Om vlekken en vegen te voorkomen, moet je dus op voor onderzoek uit. Tegenwoordig bestaan veel badkamers uit natuursteen zoals graniet en marmer. Bijvoorbeeld graniet onderhoud is echt een vak op zich waarin je je dient te specialiseren, want anders ga je nooit lang plezier hebben van zo’n tegel. Natuursteen schoonmaken doe je het best met lauwwarm water in combinatie met een natuurlijke zeep. Tip: gebruik nooit antikalk producten op natuursteen. Als je je voegen weer wat witter wilt maken dan kan dat prima met een tandenborstel en wat bleek, maar ook met bleek moet je oppassen. Gelukkig zijn er op internet veel schoonmaak tips te vinden. Ga dus nooit onvoorbereid te werk, dit zou zonde van je badkamer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *