Een Belgische tripel maak je thuis

Heb jij zin in een heerlijke eigengemaakt Belgische tripel? Dat kan! Waar het tot enkele jaren geleden vaak alleen was besteed aan de grote brouwerijen en enkele hobbyisten met een flinke installatie, kan nu iedereen eenvoudig vanuit z’n eigen keuken een heerlijk biertje brouwen. Het maakt niet uit of je ervaring hebt, want met het uitgebreide stappenplan en het benodigde tripel bier recept, kan er eigenlijk niets fout gaan. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat het misschien allemaal wat onduidelijk klinkt, leggen we het je hieronder helemaal uit. Dus wil jij je eigen biertje brouwen, lees dan snel verder.

Wat heb je allemaal nodig?

Het enige wat jij nodig hebt om een heerlijk eigen biertje in je keuken te kunnen brouwen, is een bierbrouw pakket van Wort brouwer en een grote pan. Het is belangrijk dat je in deze pan ongeveer 6 liter bier kwijt kunt, aangezien dit de hoeveelheid is dit je krijgt uit een starterspakket. Een grote pan is dus prima, maar een kleine absoluut niet. Wanneer je namelijk met twee pannen aan de slag gaat, zijn alle verhouding scheef en is het gedoemd te mislukken. Heb je geen 6 liter pan, begin dan nog niet, maar vraag eerst eens in je omgeving of iemand er eentje voor je te leen heeft.

Het brouwen zelf

Wanneer je alle benodigdheden hebt, dan kun je beginnen met het brouwen van je bier. Het brouwen zelf duurt niet zo heel erg lang, het wachten daarentegen wel. Het bier moet namelijk na de eerste paar stappen een aantal dagen gisten. Je dient dus nog even geduld te hebben alvorens je daadwerkelijk kunt proeven. Deze periode is nodig om deze enzymen in het bier hun werk te kunnen laten doen, zodat er een smaak, geur en ook kleur aan het bier komt. Je wilt immers niet dat je het proces te vroeg onderbreekt, waardoor de kwaliteit van je biertje achteruit gaat.

Organiseer een bierproeverij

Wat is er nu leuker, dan met een stel vrienden je zelf gebrouwen biertje te gaan proeven. Zo kun je een gezellig avondje organiseren, waarop jouw biertje voor het eerst wordt geproefd. Is hij lekker, dan kun je er natuurlijk ook een gewoonte van maken, dat iedere 4 tot 6 weken iemand anders het brouwen van z’n eigen biertje voor rekening neemt. Hoe leuk is dat? Zorg er uiteraard wel voor dat je voldoende hebt, want met een starterspakket maak je ongeveer 5 tot 6 liter bier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *