Wollen vloerkleed koopgids: Voor- en nadelen, styling tips en meer

Wil je een vleugje luxe en warmte toevoegen aan je interieur? Dan is een wollen tapijt misschien precies wat je nodig hebt! Maar voordat je tot aankoop overgaat, is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van dit type vloerkleed kent. In deze blogpost kijken we naar enkele belangrijke punten waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een wollen vloerkleed. We geven ook enkele stylingtips om het meeste uit je nieuwe aankoop te halen.

De voor- en nadelen van wollen vloerkleden

Bij het kiezen van een wollen vloerkleed moet je met een aantal zaken rekening houden. Het eerste is de prijs – wollen tapijten kunnen vrij duur zijn. Ze zijn echter ook uiterst duurzaam en gaan vele jaren mee als ze goed worden onderhouden. Bovendien is wol een natuurlijke vezel die zowel hypo allergeen als milieuvriendelijk is.

Aan de andere kant vereisen wollen vloerkleden speciale zorg bij het schoonmaken en kunnen ze gevoelig zijn voor schade door motten. Ze hebben ook de neiging vezels af te geven, dus als je huisdieren of jonge kinderen in huis hebt, is dit misschien niet de beste optie voor jou.

Styling tips voor je wollen vloerkleed

Nu je de voor- en nadelen kent van het bezit van een  wollen vloerkleed, kun je beslissen of het de juiste keuze voor jou is. Zo ja, dan volgen hier enkele stylingtips om het meeste uit je nieuwe aankoop te halen:

  • Kies een kleur die bij je bestaande inrichting past.
  • Houd rekening met de poolhoogte bij het kiezen van een tapijt – lagere poolhoogtes zijn beter voor druk belopen ruimtes.
  • Leg een onderlegger onder je wollen tapijt om het te beschermen tegen slijtage.

Waar moet je op letten

Bij het kiezen van een wollen vloerkleed voor jouw huis, zijn er een aantal keuzes die je moet maken.  Maar met een beetje onderzoek kun je het perfecte vloerkleed voor jouw behoeften vinden. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Zoek naar tapijten van 100% wol – dit garandeert duurzaamheid en kwaliteit.
  • Kies een laagpolig of handgeknoopt tapijt voor druk belopen ruimtes.
  • Als je allergisch bent, zoek dan naar hypoallergene tapijten.
  • Houd rekening met de afmetingen van het tapijt en zorg ervoor dat het in de gewenste ruimte past.

Met deze richtlijnen in gedachten ben je klaar om te gaan winkelen voor het perfecte wollen vloerkleed! Veel plezier met winkelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *