Redenen om vaker naar buiten te gaan!

Tijdens deze coronacrisis zitten we veel binnen en vermijden we contact met grote groepen mensen. Veel mensen zijn daardoor geneigd om de hele dag niet naar buiten te gaan en de hele dag op de bank of stoel te blijven zitten. Toch is het belangrijk regelmatig toch even naar buiten te gaan. Benieuwd waarom? Dat lees je hier!

Geluk

Wist je dat je gelukkig wordt van buiten zijn? Daglicht zorgt er namelijk voor dat je serotonine aanmaakt. Dat stofje staat ook wel bekend als het gelukshormoon. Als je dus een tijdje niet buiten bent geweest, kan dat dus effect hebben op je humeur. Ook al kan het tijdens donkere en regenachtige dagen een hele stap zijn om naar buiten te gaan, doe het toch! Het zal je beter laten voelen. Dit geldt overigens voor alle leeftijden. Het maakt dus niet uit of je jong bent, of wat ouder, voor iedereen werkt de buitenlucht verfrissend en heeft het positieve effecten voor je lichaam. Je moet je er dus misschien eventjes toe zetten om je huis te verlaten, maar het is het helemaal waard. 

Stress

Maar wist je dat buitenlucht er ook voor zorgt dat je minder stress ervaart dan wanneer je een hele dag binnen zou zitten? Dat komt omdat een natuurrijke omgeving ervoor zorgt dat je bloeddruk, je hartslag, maar ook je spierspanning minder worden. Als je dus stress wil verminderen of je wil even helemaal rustig worden, plan dan wat tijd in de frisse buitenlucht. Verder is het ook zo dat je je beter kunt concentreren in de buitenlucht. Je zintuigen werken extra goed in de frisse lucht en hierdoor kun je je op je allerbest concentreren. Handig!

Hersenen

Ook heeft de frisse buitenlucht een positief effect op de werking van je brein. Dat zit als volgt: de frisse lucht kan er namelijk voor zorgen dat je creatiever wordt. Als je dus op zoek bent naar inspiratie, of je hebt even een dipje met je werk of je loopt met iets anders vast, ga dan dus even naar buiten! Dit zal je hersenen weer op scherp zetten. Op die manier zul je weer tot nieuwe inzichten komen en kun je nieuwe ideeën verder gaan uitdenken. Dat is heel fijn! Maak dus van je tuin een fijne plek met bijvoorbeeld tuintegels 60×60. Dit maakt van je tuin een sfeervolle plek en is het dus een kleine stap om te gaan genieten van de heerlijke en gezonde buitenlucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *