De voordelen van een klimaatsysteem in huis

Vandaag de dag zijn mensen actief bezig met het energiezuiniger maken van hun huis om zo geld te besparen op de hoge maandelijkse energielasten. Zo kiezen veel mensen voor zonnepanelen en proberen ze hun woning beter te isoleren. Hiermee kan maandelijks veel geld mee bespaard worden. Naast al dat besparen op de energiekosten wil je natuurlijk ook fijn kunnen wonen. Zo wil je in de koude wintermaanden én warme zomermaanden een fijn klimaat in huis hebben. Een klimaatbeheersingssysteem draagt hieraan bij.

Wat klimaatbeheersing in huis inhoudt

De naam zegt het al, klimaatbeheersing is het beheersen van het klimaat. Bij klimaatbeheersing in huis spelen drie factoren een belangrijke rol:

  • Temperatuur
  • Ventilatie
  • Isolatie

Zo wil je tijdens de koude wintermaanden dat de temperatuur in huis lekker warm is, maar ook in de warme zomermaanden wil je aangenaam kunnen vertoeven in huis. Dan is juist het belang dat je het voldoende koel kunt krijgen in huis. Een klimaatbeheersingssysteem kan hierbij helpen.

Klimaatbeheersing voor nieuwbouw en bestaande bouw

Nieuwe huizen worden tegenwoordig al gasloos en energieneutraal gebouwd. Een klimaatbeheersingssysteem draagt bij aan een duurzame en energiebesparende manier van verwarmen en verkoelen en wordt daarom vaak gebruikt bij een nieuwbouwwoning. Het klimaatbeheersingssysteem van Climalevel bestaat uit holle bodemelementen met aan zowel de onder- als ook de bovenzijde nokken waar lucht door stroomt. Via deze ruimtes komt de schone lucht verwarmd of gekoeld (afhankelijk van de wens) de ruimte binnen. Bovenop de holle bodemelementen wordt er vloerverwarming gemonteerd en daarbovenop de daadwerkelijke vloer. Met het klimaatsysteem van Climalevel verwarm je de ruimte een stuk sneller dan met een traditionele vloerverwarming. Dit bespaart weer flink in de energiekosten.

Ook voor bestaande woningen zijn er opties voor klimaatbeheersing. Wanneer je een bestaande woning gaat renoveren zijn er systemen waarmee je op een duurzame manier de ruimtes in huis kunt verwarmen en koelen. Zo heb je het Optiwand systeem waarmee je een ruimte verwarmd doormiddel van wand of plafondverwarming. Het Optiwand systeem is vergelijkbaar met het klimaatsysteem voor nieuwbouwwoningen, het verschil is dat je dit niet in de vloer toepast, maar op de wand of plafond. De warmte komt dan uit de wand of het plafond zetten. Dit systeem is duurzaam en bespaard flink ten opzichte van de huidige verwarmingssystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *