De echte doe-het-zelvers kiezen voor click PVC

Waarom click PVC onze favoriete vloer is

Er zijn veel verschillende soorten vloeren op de markt, elk met zijn eigen unieke set voor- en nadelen. Enkele van de meest populaire soorten zijn laminaat, PVC en hout. Een echte doe-het-zelver is natuurlijk allang op de hoogte van de eigenschappen van deze soorten vloeren. Een relatief nieuw type vloer waar veel mensen met lof over spreken is click PVC. Er zijn veel redenen waarom klik PVC onze favoriete vloerbedekking is. Het is een relatief nieuw type vloerbedekking dat de laatste jaren steeds populairder is geworden vanwege de vele voordelen. In dit artikel kijken we daarom naar de voordelen van click PVC zodat jij helemaal op de hoogte bent van de laatste trends!

Click PVC vloeren

Wat een PVC vloer is, weten de meeste mensen vaak al wel langer. Dit komt doordat de normale PVC vloer al een poosje bekend is in Nederland. Een PVC vloer is een vloer gemaakt van kunststof die steeds meer lijken op echte houten vloeren, zonder de vele nadelen ervan. Een houten vloer moet namelijk goed onderhouden worden en kan na verloop van tijd gaan krimpen. Een click PVC vloer en de normale PVC vloer hebben hier gelukkig geen last van. Ook is vloerverwarming goed mogelijk met zowel click PVC als normaal PVC.

De voordelen van click PVC

Click PVC heeft verschillende voordelen. De voordelen van een PVC vloer in het algemeen zoals we hierboven hebben beschreven zijn hier overigens ook van toepassing. Wat verder het grootste voordeel is van een click PVC vloer in het bijzonder is hoe eenvoudig deze gelegd kan worden ten opzichte van andere vloeren. Een normale PVC vloer moet namelijk gelijmd worden en bestaat uit dunne, lichte strookjes. Zoals je je kan voorstellen vereist dit enige precisie en vakmanschap. Dit zorgt er nu juist voor dat je dit beter aan een vakman over kan laten. Een click PVC vloer kun je stukken eenvoudiger zelf leggen.

Het leggen van click PVC

Zoals de naam al doet vermoeden, is click PVC eenvoudig te leggen doordat je het simpelweg aan elkaar klikt. Click PVC is overigens wel een stukje zwaarder dan normaal PVC. Dit komt doordat er sprake is van een sterkere tussenlaag waardoor de stroken eenvoudig aan elkaar te klikken zijn. Hier komt ook nog eens bij dat als je een click PVC vloer wilt leggen, de ondergrond vaak niet eerst geëgaliseerd hoeft te worden wat met normaal PVC door de dunne stoken vaak wel het geval is. Er zijn dus redenen genoeg waarom click PVC de favoriete vloer van elke doe-het-zelver is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *