Visgraat vloer van Nederlandse makelij

Als het om PVC vloeren gaat is een klein beetje chauvinisme wel op zijn plaats, want Belakos vloeren horen bij de beste die verkrijgbaar zijn. Belakos is een familiebedrijf uit Genemuiden, dat al 60 jaar kwaliteitsvloeren levert. Het bedrijf valt op vanwege de bijzondere formaten van de planken en de gewaagde kleuren van de vloeren. PVC vloeren van Belakos zijn ook verkrijgbaar in een fraai visgraat motief. De planken die hiervoor worden gebruikt zijn breder dan gebruikelijk. Dat heeft als effect dat er minder naden zichtbaar zijn. Zo’n vloer ziet er dus extra glad uit.

Brede planken

Een voorbeeld van zo’n bijzondere visgraat vloer is de Belakos Palazzo visgraat XL 73. Deze vloer is leverbaar in diverse kleuren en motieven, en geschikt voor intensief gebruik. Er wordt 15 jaar fabrieksgarantie op gegeven. De breedte van de planken is 15,3 mm en de toplaag is 0,55 mm, wat tamelijk dik is voor een PVC vloer. Wat betreft het gebruiksgemak wordt bij deze vloer aan alle wensen voldaan. Het oppervlak is mat en behandeld, zodat je niet snel kunt uitglijden. Het houtmotief is voelbaar. Deze vloer geleidt warmte uitstekend en kan daarom worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Een PVC vloer is met name erg prettig als je een woning hebt met koeling of verwarming in de vloer. Het materiaal van de vloer laat warmte goed door, zodat het in de winter altijd lekker warm aanvoelt en in de zomer juist extra koel. Een PVC vloer is zo goed bestand tegen vocht, dat hij overal in de woning kan worden gebruikt, zelfs in de badkamer. Je hebt bij deze vloeren weinig last van geluidshinder. Dat komt doordat het materiaal minder hard is dan andere soorten vloeren, zodat geluid goed wordt geabsorbeerd.

Het leggen van een PVC vloer?

Hoewel het leggen van een PVC vloer wat geduld vereist, kan een handige doe-het-zelver dit zonder problemen netjes uitvoeren. Met het 5Gi clicksysteem van de Belakos Palazzo visgraat XL 72 PVC vloer kan deze snel en eenvoudig gelegd worden, zonder gebruik te maken van lijm en zonder een ondervloer te plaatsen. Zelfs als de ondergrond enkele kleine oneffenheden heeft, is het geen probleem om deze PVC vloer rechtstreeks op de bestaande vloer te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *