comfortwoning.nl

Het egaliseren van een tegelvloer; dit moet je weten

Voordat je je tegelvloer gaat egaliseren zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je om een vloer te egaliseren, eerst een egaline laag aanbrengen op de ondervloer. Egaline is een vloeibaar cement wat er voor zorgt dat je de vloer recht maakt. Het aanbrengen van egaline moet nauwkeurig gedaan worden. In dit artikel leggen wij uit hoe je het best je vloer kan egaliseren en waar je op moet letten! 

Voorbereidingen voor het egaliseren van je tegel vloer

Voor dat je een egaline laag kan aanbrengen op je vloer, zijn er een aantal voorbereidingen die je zult moeten treffen. Zo is het enorm belangrijk dat de ondergrond droog, vet en stofvrij is. Daarnaast is het essentieel om een hecht primer te gebruiken, dit zorgt er voor dat de egaline niet te snel droogt. Wanneer de egaline te snel droogt krijg je scheurvorming in de egalisatie laag, dit wil je ten alle tijde voorkomen. Het gebeurt regelmatig dat het egalisatiecement klonten bevat. Daarom moet je het egalisatiecement klontvrij mixen, anders krijg je natuurlijk geen egaal oppervlak. Nu komen we bij de laatste voorbereiding die je moet treffen voor het egaliseren van je vloer; de egaline rustig uitgieten over de vloer en gelijkmatig verspreiden met een pleisterspaan. 

Vloer egaliseren; zelf doen of uitbesteden? 

Het egaliseren van de vloer is niet zomaar een klusje, je hebt er specialistisch gereedschap voor nodig wat je vaak niet in de schuur hebt liggen. Daarom leggen wij in dit kopje uit wat het verstandigst is om te doen. Mocht je een klusser zijn kan je het altijd zelf doen, houd hierbij wel rekening met de talloze materialen en gereedschappen welke je hiervoor nodig hebt. Wanneer je zelf gaat egaliseren kan je nog wel eens een fout maken. Wanneer je het eenmaal fout hebt gedaan ben je nog verder van huis en moet je alsnog een specialist inhuren om het op te lossen.

Een tegelvloer laten egaliseren kost tussen de 45 en 75 euro per vierkante meter, wij bevelen dit aan. In dit geval laat je het doen door een specialist die dagelijks te maken krijgt met soortgelijke klussen, de kans van slagen is dus veel hoger. Wij bevelen het dus aan om dit werk uit te besteden! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *