comfortwoning.nl

Een warmer interieur met een plant terrarium

Vind jij het ook zo fijn om lekker op de bank een boek te lezen, een film of serie te kijken of aan tafel een spelletje te doen? Kortom: ben jij een echte huismus en geniet je thuis zitten en daar gezellige en fijne dagen en avonden te beleven? Lees dan gauw verder; in dit artikel lees je namelijk verschillende tips om je huis een warme uitstraling te geven. Want geef toe: ontspannen en genieten in je eigen huis werkt natuurlijk het best in een warm huis!

Kleur

Schilder je wand of muur in een warme tint om gezelligheid in je huis te creëren. Een wand beslaat een groot deel van een kamer, en is daardoor een echte blikvanger. Zorg dus voor een kleur waar je echt blij van wordt en die niet snel verveelt. Donkere kleuren zorgen over het algemeen voor een knus gevoel. Voorbeelden daarvan zijn donkerblauw, donkerroze of donkerpaars. Wanneer je dit wat te gewaagd vindt, kun je ervoor kiezen om eerst een tester te kopen en een klein stukje van je muur te verven. Op die manier kun je ontdekken of de kleur iets voor je is en of je de rest van de wand ook in die kleur zou willen. Handig!

Ga voor groen

Planten en bloemen zijn tegenwoordig niet meer uit het interieur weg te denken. Voordelen van planten zijn dat ze erg gezellig staan in een woning, voor rust zorgen en stress verlagen. Maar daarnaast hebben planten ook voordelen voor je gezondheid: ze zorgen namelijk voor een beter klimaat in je woning. Twee vliegen in één klap dus! Investeer bijvoorbeeld in een mooie grote plant die de aandacht op zich vestigt en wissel deze af met kleine plantjes of verse bloemen. Ook kun je kiezen voor een plant terrarium. Een gesloten plant terrarium is een zelfvoorzienend ecosysteem. Nadat je de pot hebt gevuld met stenen, grond en plantjes, voeg je water toe. Houd het terrarium eerst een week open zodat het water kan verdampen. Na een week sluit je het terrarium en ontstaat er aan de binnenkant een constante verdamping en een hoge luchtvochtigheid. Je hebt dan in je plant terrarium een waar ecosysteem gecreëerd en je hoeft de plantjes nooit meer water te geven!

Stofjes

Een warme uitstraling creëer je tevens door verschillende stoffen in je huis te halen. Denk aan een schapenvacht die je op een stoel of op de bank kunt leggen, aan een mooi warm vloerkleed voor onder je salontafel of voor verschillende kussentjes voor op de bank. Dat staat erg gezellig en is heerlijk om tegenaan te zitten wanneer je in je boek of film duikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *